Топ 10 предложения за цветя и букети за свети Валентин от http://e-cvete.com

28 Jan
 1. Букети от червени рози:
  Букетите от червени рози са разнообразни според брой стръкове, използвана зеленина, различни сортове. Най-често поръчваният букет е от 15-21 стръка в комбинация с листа от екзотична палма Рубелине и семпла опаковка в основата на букета. Прави впечатление, че най-често букетите включват стандартна роза (кенийска) с дължина на дръжката 60см. Ако желаете по-луксозен букет, нека розата да е с дълга дръжка – над 70см. , но в този случай просто привържете розите и не покривайте дръжките – по този начин ще запазите обема на букета и дължината му.
  За да придадат допълнителен обем на букета, флористите поставят стръкове гипсофила, която придава завършен вид на аранжимента.
 2. Букети от разноцветни рози:
  Ако желаете да подарите букет от рози, но червените са омръзнали на Вас и Вашата половинка изберете друг цвят. През последните години се наложиха различни нови сортове рози, както и хибридни цветове, получени чрез междусортово опрашване. Те изпъкват с играта на цветове около и в основата на чашката на цветето. Най-продаваната роза за Свети Валентин след червената е розовата. При нея зеленината трябва да е оскъдна и да е от изцяло тънки цели листа или отделни клончета от различни декоративни растения. Подходяща за използване е и гипсофилата – по възможност розова на цвят.Предпочитан е и букетът от рози, оцветени в няколко цвята. При тях се наблюдава преливане в тоналностите по чашката на розата – розово, бяло, кремаво, червено.Комбинацията от рози в пъстри, ярки цветове е удачна. Бройката на стръковете варира отново от 15 до 21. Когато букетът е аранжиран от различни цветове рози подходяща зеленина са листата от Аспидистра.
 3. Една червена роза  – неувяхващата класика.
  Една червена роза нашепва “любов”. Нейното подаряване е символично. Може да я поднесете самостоятелно или в комбинация с друг подарък. Към нея може да бъде привързана единична тънка панделка или да бъде добавен берграс/стръкче гипсофила.
 4. Екзотични букети:В опит да проявят оригиналност все повече клиенти избират букети от различни екзотични цветя – антуриум, орхидеи, стрелиции, хеликонии и други. Поради дългите и твърди стебла на цветята, букетите са предимно издължени, с обилна холандска зеленина и строга опаковка в основна тоналност по протежението на букета.
 5. Сърца от цветя:
  Доставка на сърца от цветя от Е-цвете.

  Блясъкът на изтока – огромно сърце от цветя от флористите на Е–цвете.

  Какъв по-романтичен подарък от сърце от рози или миксови цветя. Тези сърца се аранжират от около 21-25 стръка цветя – основно рози, поради романтиката, която носи това цвете. Най-често избирания цвят е червеният, а зеленината е холандска. Композициите във формата на сърце се аранжират върху специална гъба, носеща името пиафлора. Тя се напоява с вода и по този начин цветята, поставени в нея запазват своята свежест за голям период от време.
  Ако търсите пъстротата и свежестта във вашия подарък, изберете сърце от хризантеми, цветове на орхидеи и разноцветни рози.

 6. Пролетни цветя:
  С Денят на влюбените се поставя началото на засилената продажба на пролетни цветя – лалета, фрезии, нарциси, зюмбюли и други. За разлика от розата, тук предпочитани са пъстрите цветове и новите сортове. Холандската цветарска индустрия предоставя голямо разнообразие от цветове, големина и форма на лалетата. Букетите включват от 15 до 50 стръка, а зеленината е оскъдна, дори липсва, поради факта, че лалето има големи, месести листа и така придава обем на себе си и букета. Подходяща за този вид букети е опаковка в цветовата тоналност на цветята.
  Миксовите букети от лалета, фрезии и нарциси са предпочитани поради тяхната пъстрота, обем и аромат.
 7. Орхидеи в саксия:
  Избирайки орхидея в саксия, Вие ще напомняте за себе си месеци наред. Орхидеите варират според цвета си, големината на стеблата и листата, техните цветове. Най-разпространеният вид е орхидея Фалаенопсис. След нея се нареждат Цимбидиум, Дендробиум, а за познавачите и ценителите – Ванда.
 8. Букет от миксови цветя:
  Дайте свобода на въображението си и съберете цветовете на дъгата в един букет, който ще озари с усмивка лицето на приятелката Ви.  В този случай може да използвате разнообразни цветя – гербери, хризантеми, екзотични цветя, лилиум, рози, пролетни цветя. Поиграйте си с цветовете – направете съчетание между бяло, розов, кремаво, червено. Относно зеленината – според използваните цветя и вида аранжимент на букета. Във всеки случай, букетът може да си позволи обилна количество листа, поради своята пъстрота.
  Под този номер в класацията ни попадат и букетите от лилиуми – те впечатляват с наситения си аромат, стегнат вид и изискани форми. Достатъчен е и един стрък лилиум, умело опакован и аранжиран с подходяща зеленина. За празника, лилиумът е основно в розов или бял цвят, но все по-често се поръчат и букети в комбинация от двата цвята.
 9. Кошници с цветя и аранжировки от цветя:
  Ако държите на обема и пищните композиции от цветя, изберете кошницата с цветя. Цветята в тези кошници се поставят върху пиафлора и тяхната свежест е гарантирана. Подходящи за аранжиране са всички цветя – рози, лалета, хризантеми, лилиум. Към кошницата може да бъде привързана голяма сатенена панделка.
  Аранжировките от цветя са разнообразни по форма и стил на изработка. В тях цветята са комбинирани с различни сухи елементи, стуклени вази, дори и бутилки вина, шампанско и друг марков алкохол. Ако желаете да разчупите статуквотото и да проявите оригиналност – това е Вашият избор.
 10. Доставка на букети от 101 червени рози от Е-цвете

  Внушителен букет от 101 червени рози приготвен от флористите-експерти на Е–цвете

  Букети от 101 рози:
  Най-големият подарък, жест и признание за една жена. Предпочитани са червените рози, но в опит да се дистанцират от клишираните норми, някой господа се спират и на пъстроцветно букети. Тези букети обикновено се аранжират с листа от рубелине или аспидистра – големи и месести листа, които обгръщат букета. Опаковката към тях не е задължителна, дори е желателно да бъде избягвана – по този начин се акцентира върху дължината на розата и пищността на букета.

На Свети Валентин ще подарите цветя – дали ще бъде една червена роза или 101 – изберете Вие. Направете го с любов и желание. Преди всичко цветята са символ – символ на щастието, на радостта, на романтичната привързаност и обичта. За завършен ефект – добавете плюшена играчка, бутилка вино или вкусни шоколадови бонбони. А ако искате да бъдете единствен и неповторим в сърцето на любимата си на този ден – направете изненадата пълна като изберете доставка на цветя с куриер – до офиса или дома.Google+

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: