Красиви балкони – как да го постигнем

22 Apr

КРАСИВИ БАЛКОНИ

Началото на лятото е най-подходящият сезон да превърнете балкона в прекрасно място за отмора , сред красивата среда на цветята.
• Не се отчайвайте , ако не сте засели семената на цветята през март и април . Подберете бързорастящи сортове цветя и ги посейте.
• Не се мъчете сами да търсите пръст за вашите саксии и цветни сандъчета . Най-добре е да я купите от специализираните магазини за цветя – там почвата е подбрана така , че е подходяща и за най.претенциозните цветя.
• Главният въпрос , когато избирате цветя за балкона е какви цветя да изберете , в зависимост от изложението , защото на северната или северозападната страна трудно ще виреят някои топлолюбиви растения.Тук добре се развива аспарагуса , бегонията . На южната страна добре ще се развиват розите и карамфилите.
• Въпросът с оборудването на балкона с цветарници трябва да решите сами – според площта и вашия вкус.Кашпите , саксиите и сандъчетата могат да се разположат на подходящи стелажи , така , че да има място и за обособен кът за отмора и почивка.
• Веднъж посадени , цветята се нуждаят от грижи . Поливайте ги редовно и само след месец ще имате прекрасна цветна градина на балкона.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: