Цветя за имен ден – избор на правилния букет от цветя

2 авг.

Букетът от цветя за имен ден е прекрасен начин да изразите своите чувства към любим човек.

Изборът на цветя обаче може да зависи от няколко фактора – личните предпочитания на човека, цветовете, които обича или символиката, която желаете да предадете.

Ето някои популярни цветя и тяхната символика, които биха били чудесен избор за подарък за имен ден:

  1. Роза: Розата е символ на любов и красота. Червената роза е най-известният символ на страстта и обичта, докато розовата роза предава благодарност и нежност. Белият цвят е асоцииран с чистота и приятелство. За още инфорамция, свързана сис символиката на различните цветове рози, посетете посочения линк – Символика на цветовете рози
  2. Лилиум: Букетите от лилиум са изящни и стилни, които представят чистота, величие и утешение. Белият лилиум е чест избор за подарък от цветя за имен ден.
  3. Гербер: Герберите са ярки, цветни и весели цветя, символ на радост и щастие. Те също така предават послание за приятелство и благодарност.
  4. Хризантема: Хризантемата е асоциирана с дълголетие, щастие и успех. Това е чест избор за подарък за по-зрели или по-формални празненства.
  5. Орхидея: Орхидеите са елегантни и изискани цветя, представляващи красота, любов и рядкост. Те са прекрасен подарък за специален за Вас човек на неговия празник.
  6. Лавандула: Лавандулата е свързана с успокоение, релаксация и благоденствие. Това е страхотен избор за подарък, ако искате да изразите своето внимание и забота.

Помнете, че най-важният аспект при подаряването на цветя е личният смисъл, който придавате на подаръка. Ако знаете кои са любимите цветя на празнуващия или имате специален празничен букет в ума си, сигурно ще бъде ценен. Не се колебайте да се консултирате и с флористите в избрания магазин за цветя, когато избирате цветя за имен ден.

За още съвети, свързани с избора на подарък, отглеждането на цветя или тяхната символика, посетете нашия онлайн магазин за цветя E-cvete.com или вижте останалите публикации в блоговете ни. имен ден.